Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Február 05. 15:04, szerda | Belföld
Forrás: mti

Közel másfél millió esetben éltek az autósok a 60 perces türelmi idővel

Közel másfél millió esetben éltek az autósok a 60 perces türelmi idővel

Az útdíjfizetési szolgáltató (NÚSZ) tapasztalatai szerint a sztrádahasználó autósok egyre gyakrabban, és egyre tudatosabban élnek az utólagos vásárlás lehetőségével, így sokan mentesülnek a későbbi pótdíjbefizetés alól.

A NÚSZ szerdán az MTI-nek eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a 2018 januárjában bevezetett 60 perces türelmi idő beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A szolgáltató adatai szerint 2018-ban 1,2 millió esetben éltek az autósok a 60 perces türelmi idő lehetőségével, 2019-ben viszont a díjellenőrző kamerák összesen 1 433 671 olyan jogosulatlan úthasználatot rögzítettek, amelynél a jármű vezetője az adott pillanatban még nem rendelkezett érvényes úthasználati jogosultsággal, de 60 percen belül megvette a szükséges e-matricát, így mentesült a későbbi pótdíjbefizetés alól.

Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója a közleményben elmondta, az utólagos vásárlások száma mind a külföldi, mind pedig a belföldi úthasználók körében jelentős. Azt tapasztalják, hogy a belföldi autósok esetében mintegy 33 százalékkal nőtt a 60 percen belüli matricavásárlások száma 2018-hoz képest.

Aki a sztrádán döbben rá, hogy nincs matricája, az akár már az első autópálya-pihenőnél megvásárolhatja a jogosultságot, amihez a NÚSZ oldalát, az ematrica.nemzetiutdij.hu-t ajánlja a vezérigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során