Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Február 18. 07:29, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kiderült, mennyit költenek a családok farsangi jelmezekre

Kiderült, mennyit költenek a családok farsangi jelmezekre

A családok fele 2-5 ezer forint közötti összeget költ gyermekenként farsangi jelmezre az idén – derül ki a főként játékkereskedelemmel foglalkozó Formatex kft. legfrissebb, online kutatásából.

A tájékoztatás szerint farsangi jelmezekre, kiegészítőkre, arcfestékre a családok mintegy 13 százaléka 1-2 ezer forintot szán, közel 20 százalékuk pedig 5-7 ezer forintot is elkölt. Tízezer forintnál nagyobb összeget csak 4 százalékuk ad ki.

A felmérés szerint a családok kevesebb mint 15 százaléka készít saját kezűleg farsangi jelmezt, a megkérdezettek több mint fele vagy vásárol, vagy készíti ezeket, a családok egyharmada pedig egyértelműen a vásárlást részesíti előnyben. Komplett jelmezt már 3390 forinttól is lehet kapni, de egy márkás mesehős jelmez 20 ezer forint is lehet.

A cég tájékoztatása szerint a karácsonyhoz és a húsvéthoz képest nem annyira jelentős a farsangi szezon, mivel év elején általában visszafogják költéseiket a családok, a jelmez- és a farsangi kiegészítők vásárlása mégis hoz egy kis lendületet az értékesítésben.

A Formatex 12 százalékos nettó árbevétel növekedést ért el 2018-ban, így 5 milliárd forint fölé nőtt az árbevétele, 2019-ben hasonló dinamikus növekedési ütemet terveznek. A Formatex Kft. a magyarországi játékpiacon működő cégek rangsorában a 3., a tulajdonában lévő Játéksziget országszerte 9 üzletet üzemeltet.

Címkék: család, farsang, jelemez

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.