Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Május 18. 08:40, kedd | Helyi
Forrás: Hír TV

Káosz a vonatközlekedésben, járatokat is töröltek

Káosz a vonatközlekedésben, járatokat is töröltek

A viharos erejű szél miatt a MÁV-Start megváltoztatta a közlekedési rendet a dél-balatoni vonalon. Több járatot töröltek, több nemzetközi és gyorsvonat is kerülőre kényszerül, Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között pedig vona

A Mávinform tájékoztatása szerint a rendkívüli időjárás miatt a MÁV-Start megváltoztatta a közlekedési rendet a dél-balatoni vonalon. Több járatot töröltek, több nemzetközi és gyorsvonat is kerülőre kényszerül, Székesfehérvár Balatonszentgyörgy között pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek. A rendkívüli helyzetre tekintettel hétfő éjfélig Dunántúlon közlekedő feláras vonatok IC pót- és helyjegy megváltása nélkül vehetők igénybe.

A tájékoztatás szerint a Budapest-Bicske, a Komárom-Hegyeshalom, illetve Rajka, a Győr-Celldömölk, a Budapest- Székesfehérvár-Szombathely vonalon Székesfehérvár-Veszprém, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Balatonszentgyörgy-Keszthely-Tapolca és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalakon 15-40 perc késéssel kell számolni az utasoknak.

A Budapest-Pécs vasútvonalon Sásd és Vásárosdombó között 10 óra előtt lezárták a pályát, mert a víz elmosta a vasúti töltést. A MÁV-Start autóbuszokat rendelt, az utasoknak 30-40 perces késésre kell számítaniuk.

A Szombathely-Székesfehérvár-Szombathely vonalon, Szentgál állomáson elromlott a biztosító berendezés. Az erre közlekedő vonatok utasai a helyreállításig 50-60 perc késésre számítsanak.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar között lezárták az egyik vágányt egy patak áradása miatt. A másik vágányon váltakozó irányban tudnak csak közlekedni a szerelvények, a szokásosnál lassabban. A vonatok itt 20-30 perc késéssel közlekednek.

A Miskolc-Tornanádaska vonalon a Bódva folyó áradása miatt lezárták a pályát Edelény és Szendrő között. Az utasokat vonatpótló autóbuszok viszik. Ezen a vonalon a vonatok 35-40 percet késnek.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére