Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Június 03. 22:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Keszthely.hu

Június első hétvégéjén Város Napja Keszthelyen

Június első hétvégéjén Város Napja Keszthelyen

Hagyományosan a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar zenés ébresztőjével indul a városnapi programsorozat június 5-én szombaton.

A 9 órakor kezdődő szentmisét Tatár Sándor atya, premontrei öregdiák celebrálja, utána vendég olasz fúvószenekar ad térzenét. A Vajda János Öregdiákok Egyesülete jóvoltából a gimnázium homlokzata új toronyórát kap, ennek avatása is szombat délelőtt zajlik. Szintén szombaton előbb Rakos Józsefnek, a kastélykönyvtár egykori igazgatójának emléktábláját, majd a sétálóutcai tértextileket avatja fel Ruzsics Ferenc polgármester. A programsorozat része Keszthely Város Sakkbajnoksága, mely a Festetics kastély konferenciatermében zajlik a nap folyamán.


Keszthely tiszteletbeli magisztrátusa június 4-én tartja ülését, melyen a város vezetése tájékoztatja a tagokat a közelmúltban történt változásokról és az elkövetkező évekre tervezett városfejlesztési elképzelésekről. A magiszterek a másnapi ünnepi képviselőtestületi ülésen számolnak be véleményükről és javaslataikról a megtárgyalt témákban. Szintén az ünnepi ülés napirendi pontja a város által alapított kitüntető címek, valamint az „Ezer Éves Zala" emlékérem átadása.


A Fejér György Városi Könyvtár kezdeményezésére megjelent a Keszthelyi Életrajzi Lexikon, melynek bemutatója a városnapi ünnepség részét képezi. A kötet azon személyek rövid életrajzát tartalmazza, akik a város közéletében fontos szerepet játszottak, saját szakterületükön a legjobbat nyújtották, maradandót alkottak és tevékenységükkel emelték a város rangját.


Kiállítás-megnyitó és koncertek színesítik a programot: a Balaton-parton zenél a Boombatucada ütősegyüttes és a Keszthelyi Jazz Műhely. Este a Fő téri plébániatemplomban C. Tóth Zoltán „Missa Salve Regina - A Keszthelyi Mise" című darabjának bemutatója tekinthető meg.


A vasárnap a Georgikon Futammal indul a program - a Balaton-parton már második alkalommal kerül sor az alternatív hajtású autók versenyére. Délután török teadélután és hastáncgála lesz a színházban, este pedig a Balaton-partra, a Ghymes együttes ingyenes koncertjére vár minden érdeklődőt a város.

A részletes program itt olvasható.  


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.