Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 14. 14:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Balogh Zoltán

Jól halad a magyar Bocuse d'Or csapat felkészülése

Jól halad a magyar Bocuse d'Or csapat felkészülése

Jól halad a magyar csapat felkészülése a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 28-29-i lyoni világdöntőjére, Pohner Ádám séf, Segal Viktor coach és Csillag Richárd commis (segítő) már a finomhangolásokat végzik.

A két évvel ezelőtti világdöntő óta generációváltás zajlott a magyar csapatnál: noha Pohner Ádám commis-ként már kipróbálta magát a Bocuse d'Oron, séfként a mezőny legfiatalabb tagjának számít, Segal Viktor és Csillag Richárd pedig először szerepelnek majd a magyar csapat tagjaként - közölte a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a csapat hétfői budaörsi sajtótájékoztatóján.

Hamvas Zoltán a Forma-1 világához hasonlította a Bocuse d'Ort, hiszen a világ legrangosabb szakácsversenyének innovációi később rendszerint leszivárognak a éttermi gasztronómiába is.

Minden körülmény adott a jó szerepléshez, hiszen rengetegen, például norvég sztárséfek is segítik a magyar csapatot az öt és fél órás versenyprogram tökéletesre csiszolásában - jegyezte meg Hamvas Zoltán.

Pohner Ádám felidézte, hogy 2015-ben Molnár Gábor mellett commis-ként versenyezhetett a lyoni világdöntőben, majd 2016-ban séfként indult, és Széll Tamás mögött második lett a magyarországi döntőben.

Mint elárulta, a csapat tagjai hónapok óta heti hat napot gyakorolnak, a versenyre szánt fogásokat folyamatosan fejlesztve, mostanra pedig már a finomhangolásoknál tartanak.



A fogásokhoz igyekeznek minél több minőségi magyar alapanyagot - például tokaji bort, egri bikavért, magyar eceteket - felhasználni, valamint magyar technológiai eljárásokat - mint a derelyekészítés vagy a savanyítás - alkalmazni.

Segal Tamás és Csillag Richárd szintén arról számoltak be, hogy a felkészülés kiválóan halad és hogy a csapat mind technikailag, mind pszichésen jól felkészült a január végi világdöntőre.

A Bocuse d'Or döntőjét a SIRHA élelmiszeripari szakkiállítás keretein belül rendezik meg január 28-29-én, mindkét napon 12-12 csapat készíti majd el fogásait.

A tányértéma idén egy francia klasszikus, a chartreuse lesz, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell majd elkészíteni, a hústál kötelező alapanyaga pedig a csontos borjúkaraj lesz, amelyet csonttal együtt, egészben kell megsütniük a versenyzőknek.

Címkék: csapat, felkészülés, séf

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő