Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 16. 12:30, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Jogerősen tizenhat év fegyházra ítélték egy kiskőrösi család kirablóját

Jogerősen tizenhat év fegyházra ítélték egy kiskőrösi család kirablóját

Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a budapesti férfit, aki 2010-ben kirabolt egy kiskőrösi vállalkozót és családját.

A jelenleg 41 esztendős, korábban már többször büntetett Tóth János 2009 decemberében szabadult a börtönből. Néhány héttel ez után megtudta, hogy a későbbi sértett jómódú vállalkozó, jelentős összegű készpénzt és értékes tárgyakat tart otthonában.
A vádlott - egy az eljárás során ismeretlenül maradt társával - elhatározta, hogy kirabolják a vállalkozót. 2010. január 26-án magukhoz vettek egy ütlegként használható dugókulcsot, egy pisztolynak látszó tárgyat, a sértett megkötözéshez felhasználható műanyag kábelkötegelőket, valamint maszkokat és kesztyűket, majd Kiskőrösre utaztak.
A két férfi terepszemlét tartott a sértett házánál. Este hat körül bementek az épületbe, a nappaliban megfenyegették, majd megkötözték a vállalkozót, feleségét és kisfiát, és a konyha kövezetére fektettek őket.
Tóth János pénzt követelt a vállalkozótól, aki a fenyegetés hatására megmutatta a falba épített széfet, onnan a vádlott 200 ezer forintot és ékszereket tulajdonított el. A férfi kevesellte a zsákmányt, ezért előbb a gyerek bántalmazásával fenyegetőzött, majd az asszonyt vitte föl az emeletre, kétszer megpofozta, és szobáról szobára haladva újabb értékek után kutatott.
A vádlott a házban csaknem 20 millió forintnyi készpénzt és értéktárgyat gyűjtött össze. A két elkövető elvette a sértettek mobiltelefonjait, leverték a vonalas készüléket, és megfenyegették őket, hogy ne merjenek a hatóságok fordulni.
A táblabíróság a vádlottat háromrendbeli rablás, személyi szabadság háromrendbeli megsértése és egyrendbeli magánlaksértés bűntettében mint társtettest mondta ki bűnösnek, s ezért - mint erőszakos többszörös visszaesőt - jogerősen halmazati büntetésül 16 év fegyházbüntetéssel sújtotta.
Harangozó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában kifejtette, hogy a hosszú ideje bűnözői életmódra berendezkedő férfira a jelenleg hatályos jogszabályok értelmében életfogytig tartó szabadságvesztést kellene a bíróságnak kiszabnia, de amikor a rablást a vádlott elkövette, még az enyhébb szabályozás volt érvényben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön