Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 07. 17:52, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Japán Nagydíj - Vettel győzött, Alonso kiesett

Japán Nagydíj - Vettel győzött, Alonso kiesett

Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Japán Nagydíjat, az autós gyorsasági-világbajnokság idei tizenötödik versenyét.

A vb-címvédő Vettel mögött a brazil Felipe Massa (Ferrari) lett a második és a hazai közönség előtt szereplő Kobajasi Kamui (Sauber) pedig a harmadik.
A német autóversenyző rajt-cél győzelmet aratott a szuzukai pályán és négy pontra közelítette meg Fernando Alonsót a pontversenyben. A Ferrari spanyol éllovasa ugyanis a rajt után kiesett.
A sorozatban kétszeres világbajnok Vettel, idei harmadik, pályafutását tekintve pedig a 24. futamgyőzelmét szerezte meg.
A rajt után a finn Kimi Räikkönen (Lotus) hátulról megkoccantotta az ötödik helyről startoló Alonso Ferrarijának hátsó kerekét, a spanyol pilóta kicsúszott a pályáról, majd próbált visszajönni, de defektet (is) kapott és ezzel számára véget ért a Japán GP. A német Nico Rosberg (Mercedes) szintén kiesett, miután ütközött a brazil Bruno Sennával (Williams). Beküldték a biztonsági autót, amely két kör után távozott.
Vettel végig nagyon biztonságosan és gyorsan vezetett, így üldözői megközelíteni sem tudták. A második pozícióért ugyanakkor nagy harc alakult ki: Massa, aki a középmezőnyből startolt, óriási bravúrral a 18. körben felküzdötte magát a második helyre, s ezt követően a célig meg tudta tartani pozícióját.
Kobajasi szintén remekül versenyzett, ugyan a brit Jenson Button (McLaren) keményen üldözőbe vette, de nem tudta befogni a japánt, aki pályafutása legjobb eredményét érte el a hazai publikum óriási üdvrivalgása közepette.

Címkék: Forma-1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.