Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 28. 17:56, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Internetadó - Fidesz: a távközlési adót a szolgáltatóknak kell megfizetniük

Internetadó - Fidesz: a távközlési adót a szolgáltatóknak kell megfizetniük

A Fidesz a távközlési adó kiterjesztésénél is "szigorú törvénnyel" garantálja, hogy a szolgáltatók ne háríthassák át a költségeket az előfizetőkre - közölte a kormánypárt sajtóirodája kedden az MTI-vel.

"Ehhez ragaszkodni fogunk, és ha kell, további törvényeket is módosítunk ennek érdekében. A távközlési adó kiterjesztése tehát egyetlen forint plusz terhet sem fog jelenteni az előfizetők számára" - írta közleményében a Fidesz.
Azt is megerősítették, hogy a szolgáltatóktól beszedett adóból származó bevételeket a kormány az európai uniós támogatással megvalósuló, a szélessávú internet kiterjesztésére irányuló program önrészeként fogja felhasználni.
A programmal szélesebb lesz a hozzáférés, a szolgáltatóknak több előfizetőjük lesz, tehát nekik is megéri a beruházás - érvelt a kormánypárt.
Álláspontjuk szerint ezért cserébe a szolgáltatóktól elvárható, hogy az önrész egy részét tegyék hozzá ahhoz az összeghez, amelyet fejlesztésekre fordít a kormány.
Az internetadó elleni vasárnapi tüntetést követően kedd estére ismét demonstrációt hirdettek a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldalon.

Címkék: Internetadó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár