Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Május 04. 14:52, kedd | Helyi

Hévízen felavatták a Zrínyi utcai játszóteret

Hévízen felavatták a Zrínyi utcai játszóteret

Április legvégén egy avatóünnepséget követően vették birtokba a gyerekek Hévíz majd húszmillió forint értékű beruházással átépített, a hazai és az uniós szabványoknak is teljességgel megfelelő játszóterét a Zrínyi utcában.

A hévízi képviselő-testület még a 2007. júliusi ülésén hozott döntést a város játszótereinek modernizálásával kapcsolatban. A játszóterek egyike sem felelt meg ugyanis az EU-s szabványoknak.

Csaknem három esztendeje döntöttek arról, hogy terveket készítenek a Sugár utcai és a Zrínyi utcai játszóterekre, majd a felújítási munkák megindításához pályázatot nyújtanak be. „A Zrínyi utcai játszótérre vonatkozó terv a Hévízért Városvédő-, fejlesztő, Kulturális Egyesület közreműködésével valósult meg" - árulta el Füzesi Lászlóné, egyesületi elnök. Mint mondta, Weöres Sándor kedvelt verse, a Buba éneke ihlette az 1500 m2-es térrész játék elemeinek elhelyezését. Az egyes, külön korcsoportoknak szánt térrészek egymástól növényfalakkal lettek elválasztva. A négy szóba jöhető esés csillapítását gátló aljzat (faforgács, gumitégla, homok, kavics) közül a legideálisabbat, a gyöngykavics ágyat sikerült kiválasztaniuk. A mérgező termést hozó, meglévő keleti oldal tujasorának kivágását szabványok kényszerítették ki. A kiültetett cserjék és évelők remélhetőleg hamarosan esztétikai élményt is nyújtanak. Tüdő László, a hivatal városfejlesztési osztályának vezetője elmondta, mivel a beadott pályázatok nem hoztak eredményt, a város vezetése a 2009. évi költségvetésbe betervezte a két játszótér szabványok szerinti megújítását. A nyertes vállalkozó kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében valósult meg. A munkát bruttó 19,5 millió forint vállalási árért a budapesti székhelyű FŐKERT Parkfenntartó, Kertészeti és Szolgáltató Kft. nyerte el. A terveket a Pannon Táj -és Kertépítész Műhely készítette el.


A Zrínyi utcai játszótér helyenként gumiburkolatú, vastag gyöngykaviccsal szórt és zömében akácfából készült játékelemeket tartalmaz. Mászóka, függőleges mászófal, mérleghinta, bölcsőhinta, lengőhinta, rugós játék mellett pihenőpadok és szemetesek is helyet kaptak e helyen, de van szomjoltó ivókút is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak