Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. December 30. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hét hosszú hétvége lesz 2015-ben

Hét hosszú hétvége lesz 2015-ben

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) még szeptemberben döntött a jövő évi munkanap áthelyezésekről, ezzel praktikusan nyilvánosságra hozta 2015-ös hosszú hétvégék listáját, amikor munkanapok tologatásával keletkeznek extra pihenőnapok.Összesen hét hosszú hétvége lesz 2015-ben, sőt 2016 is egyből egy nagyobb szünettel indul.

Rögtön az év második napja, január 2. péntek extra pihenőnap lesz, így az év egy négynapos hosszú víkenddel kezdődik. Cserébe a rendelet szerint január 10-én szombaton dolgozni kell majd.

A húsvéti és a pünkösdi hétvége szokás szerint háromnapos ünnep lesz, majd május elseje is péntekre esik, így egy újabb háromnapos hétvégét nyernek a munkavállalók.

Augusztus 20-án lesz a következő munkanap-tologatás: augusztus 21. péntek extra pihenőnappá alakul, így a nyár közepén is négynapos hosszú hétvégénk lesz. A 21-i pénteki munkanapot augusztus 8-án, szombaton kell majd ledolgozni a rendelettervezet szerint.

Október 23. szintén péntekre esik, így ez a hétvége is háromnapos lesz.

December 24. (csütörtök) szabadnap lesz - így a karácsonyi ünnepek négynaposra nyúlnak, cserébe viszont december 12. lesz a munkanap.

Március 15. és november 1. jövőre vasárnapra esik majd, így ezek nem gyarapítják az extra pihenőnapok sorát.

2016 is egy hosszú hétvégével indul majd, hiszen január 1. péntekre esik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el