Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. December 05. 16:28, csütörtök | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Filmforgatás miatt zárva a keszthelyi Festetics kastély

Filmforgatás miatt zárva a keszthelyi Festetics kastély

December 13-ig a kastély amerikai filmforgatás miatt zárva tart.

A statisztikák azt igazolják, hogy évek óta a Helikon Kastélymúzeum az egyik leglátogatottabb, sőt az elmúlt két évben a leglátogatottabb kastély hazánkban. A hat állandó kiállítás és a gyönyörű park nem csak szezonban kedvelt a turisták körében. Az egész évben nyitva tartó múzeum együttes fő épülete azonban pár hétre –december közepéig – be lesz zárva filmforgatás miatt.
A kombináltjegyek bevezetése és a 2011 és 2016 között mintegy 2,8 milliárd forintnyi fejlesztés az elmúlt években még vonzóbbá tették Keszthely legnagyobb vonzerejét, a Festetics kastélyt. Nem csak a nyári hónapokban, és a rendezvényeken van sok látogató. A muzeális intézmény számos érdekességgel, ritkasággal egész évben hat helyszínen várja a vendégeket. A következő hetekben a Helikon Kastély főépülete azonban bezár a látogatók előtt.

"November 25. és december 13. között a Helikon Kastélymúzeum hat állandó kiállítása közül a kastély amerikai filmforgatás miatt zárva tart. További öt állandó kiállításunk, tehát a Hintómúzeum, a Vadászati Múzeum, a modellvasút kiállítás, a Pálmaház a madárparkkal és az Amazon házban található főúri utazások kiállítás továbbra is látogatható."- adott tájékoztatást Pálinkás Róbert, igazgató.

A bezárás időszakában a látogatók hiánypótló kedvezményeket kapnak-mondta Pálinkás Róbert.

"Egy kompenzációs jeggyel látogatható,mindössze 1000 Ft-ot fogunk kérni az ideérkező látogatóktól, sőt a 25 éven aluli diákok számára ingyenes lesz a látogatás. Ugyanezzel szeretnénk kedveskedni a keszthelyieknek. Minden keszthelyi ebben az időszakban- november 25. és december 13. között ingyenesen látogathatja meg a Helikon Kastélymúzeum kiállítását. Ide csak egy lakcímkártyát kell felmutatniuk."- tudtuk meg a kedvezményekkel kapcsolatban.

Magyarország harmadik legnagyobb és leglátogatottabb kastélyának főúri életformát bemutató enteriőr kiállítása valamint a Helikon Könyvtár december 13-tól április 30-ig, téli nyitva tartásban, hétfői napok kivételével 10-18 óráig várja a látogatókat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni