Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Október 03. 20:24, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Fegyveres rablás miatt javasolnak vádemelést a zalai rendőrök

Fegyveres rablás miatt javasolnak vádemelést a zalai rendőrök

Vádemelést javasol a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság két férfi ellen, mert részük volt egy tavaly novemberi, fegyverrel elkövetett sármelléki rablásban, valamint két korábbi betörésben - közölte a főkapitányság szerdán az MTI-vel.

Egy vendéglátóegység alkalmazottja egyedül tartózkodott abban a sármelléki éjjel-nappal nyitva tartó üzletben, ahova éjjel egy órakor lépett be egy baseballsapkát viselő férfi, aki az arcát sállal takarta el. A férfi fegyverrel a kezében a bevétel átadására kényszerítette az alkalmazottat, majd az átadott 130 ezer forintot egy átlátszó szemeteszsákban magával vitte.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói idén februárban elfogtak egy 42 éves keszthelyi férfit, és a fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
A házkutatás során a rendőrség több olyan baseballsapkát, mobiltelefont, SIM-kártyát, riasztólőszert, valamint egy maszkot és egy fegyverhasználati utasítást foglalt le, amely a bűncselekmény elkövetését igazolta. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető a fegyvert egy horgászboltban vásárolta egy héttel a rablás előtt, majd a bűncselekmény elkövetése után pár héttel eladta.
A rendőrség megtalálta a bűncselekmény tippadóját is. A férfiról kiderült, hogy a sármelléki rablás előtt néhány órával vele együtt behatolt egy sümegi üzem irodahelyiségébe, ahonnan készpénzt akartak ellopni, de egy alkalmazott megzavarta őket, ezért az ablakon lévő szúnyoghálót kiszakítva gyalog elmenekültek. Ezután harmadik társukkal - aki az autójukat vezette - Zalaszántóra, egy presszóhoz mentek, de onnan szintén zsákmány nélkül kellett távozniuk, mert az ajtó felfeszítése közben a tulajdonos megzavarta őket.
A rendőrség fegyveres rablás megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést a két férfi ellen, és várhatóan a sümegi betörés és a zalaszántói betörési kísérlet miatt is felelniük kell. A tippadó a rablás elkövetőjének elfogásakor már egy folyamatban lévő másik eljárás miatt előzetes letartóztatásban volt, jelenleg pedig nem jogerős fegyházbüntetését tölti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.