Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Január 13. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Emberkereskedelem miatt ítéltek el két lányt és egy férfit

Emberkereskedelem miatt ítéltek el két lányt és egy férfit

Emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt felfüggesztett börtön-, illetve fogházbüntetésre ítélt három embert, köztük két fiatalkorú lányt a Székesfehérvári Törvényszék kedden, előkészítő ülésen.

A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a bíróság a váddal egyezően hozta meg döntését. A főügyészség azt írta, hogy a két fiatalkorú terhelt és a kiskorú sértett együtt volt elhelyezve egy Fejér megyei lakásotthonban. A vádlottak még 2018-ben elhatározták, hogy a sértettet férfiaknak "szexuális cselekmény végzése érdekében anyagi ellenszolgáltatás fejében" átadják. Az egyik vádlott a sértettet többször bántalmazta, ezért ő eleget tett a kérésüknek.

A fiatalkorúak az egyik közösségi oldalon "álprofilt" készítettek a gyerekkorú sértettről, ahova súlyosan szeméremsértő képeket is feltöltöttek róla. A sértett a felvételek elkészítésekor nem mert ellenkezni.

Az egyik vádlott a közösségi oldalon ráírt férfiismerősére, és időpontot egyeztetett a kiskorúval való találkozás érdekében. A terheltek a kiskorút elkísérték a találkozóhelyre, ahol ő beszállt a férfi gépkocsijába. A vádlott kocsijával egy erdős területre hajtott, és a gépjárműben szexuális cselekményt végzett a sértettel - áll a közleményben.

A férfi kétezer forintot és néhány szál cigarettát adott a kiskorú lánynak fizetségként, amelyet ő a lakásotthonban átadott a vádlottaknak.

A sértett a lakásotthonban jelezte a történteket, majd a gyermekvédelmi gyám feljelentést tett a rendőrségen - írta az ügyészség.

Az előkészítő ülésen a terheltek beismerő vallomást tettek és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A Székesfehérvári Törvényszék az egyik fiatalkorú vádlottat 1 év 8 hónap - 4 évre felfüggesztett -, a másikat 1 év - 2 évre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélte; a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt állnak, és vagyonelkobzást is elrendeltek velük szemben.

A felnőtt vádlott gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt 10 hónap, 1 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott - közölte az főügyészség az MTI-vel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során