Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Május 05. 11:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Police.hu

Embercsempész törte át a sorompót

Embercsempész törte át a sorompót

Az illegális bevándorlókat felkutatták a zalai rendőrök.

z M7-es autópálya letenyei határátkelőn szolgálatot teljesítő egyenruhások 2016. május 4-én 0 óra 24 perckor egy Renault Espace típusú személyautót akartak ellenőrizni a kilépősávban, amikor a sofőr hirtelen gázt adott és a sorompót áttörve elhajtott. Ezt követően az autó még a magyar területen megállt, majd a járművet hátrahagyva az utasok és a vezető is elfutott.
A rendőrök azonnal a menekülő személyek keresésére indultak, amelynek eredményeként 5 óra 20 perckor az M7-es autópálya 230-as kilométerszelvényében elfogtak két pakisztáni, két bangladesi és két afgán férfit, majd néhány órával később még egy pakisztáni társukat, akik a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

A nyomozók az illegális bevándorlókat a Letenyei Határrendészeti Kirendeltségre előállították és idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek velük szemben. Kihallgatásuk során elmondták, hogy az embercsempész segítségével Olaszországba akartak eljutni.
Az autót vezető férfi felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen büntetőeljárást indított.
A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet a rendőrök lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.