Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Eltörölné a szaktárca a rektori bérplafont

Eltörölné a szaktárca a rektori bérplafont

Lehetőséget adna a bérplafon feloldására a rektorok, illetve a hamarosan munkába álló kancellárok esetében az új felsőoktatási stratégia. Az intézményvezetők jelenleg átlagosan bruttó egy- és kétmillió forint között keresnek, de a fizetések többszörösükre is duzzadhatnak, ha a kormány rábólint a szaktárca javaslatára - írja a Magyar Nemzet.

Emlékezetes, a 2010-es maximálás előtt több állami intézményben igen jelentős összegekhez jutottak a rektorok; volt év, amikor a Károly Róbert Főiskola vezetője 4,1, a Szent István Egyetem első embere pedig 4,7 milliós bruttó bért vihetett haza - emlékeztetett a lap. A múlt héten bemutatott felsőoktatási reformjavaslat nemcsak a felső összeghatár eltörlését engedélyezné, de átalakítaná a bérezés rendszerét is, a rektoroknak és kancellároknak ugyanis új, teljesítményalapú minősítési rendszert dolgoznának ki. Annak érdekében, hogy az egyetemek és főiskolák kevésbé szoruljanak rá az állami pénzre, a stratégia több területen lazítana a gazdálkodási szabályokon is: enyhülhetnek például a zárolásra vagy a vállalkozásra vonatkozó kötöttségek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár