Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 13. 08:41, szerda | Helyi
Forrás: heviz.hu/ Tóth András

Élővé tették a hagyományt Hévízen

Élővé tették a hagyományt Hévízen

Gazdag programkínálattal és gasztronómiai különlegességekkel várták az érdeklődőket a Márton-napi családi fesztiválon a Tavirózsa utcában

Bár zord időjárás ígérkezett a programokkal teli hétvégére, ez nem szegte kedvét a kikapcsolódni vágyóknak. A rendezvény első napján, szombaton kreatív játszóházzal várták a gyerekeket, de volt libafuttatás, a Szentlélek templomban pedig az aznapi szentmisén megáldották az újbort, majd Márton-napi misztériumjátékot láthattak a hívek a gyermekek előadásában. S a két nap alatt ismét számos sztár szórakoztatta a hévízi közönséget.

- Azért a Tavirózsa utcában tartottuk a rendezvényt, mivel ez a fesztivál ezer szállal kapcsolódik a gasztronómiához, itt pedig számos vendéglő található - érvelt Hermann Katalin, a Festetics György Művelődési Központ megbízott igazgatója. - A programok összeállításakor kifejezetten a családokra, a gyerekekre és szüleikre gondoltunk, a fesztivált a helybelieknek és a vendégeknek egyaránt ajánlottuk.

Vasárnap kreatív játszóházzal indult a délutáni program, majd a BAB Társulat: Matyi a ludas óriásbábos gyermekműsorát tekinthette meg a nagyérdemű. Később a Sebő Együttes Weöres Sándor megzenésített verseit adta elő, majd zárásként az LGT Respect koncertét láthatta a közönség, amelyben Bebe, Kocsis Tibor, Somló Tamás és Gájer Bálint működött közre. Állandó programként mindkét napon népi játszótér és kirakodóvásár várta a rendezvényre kilátogatókat.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.