Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 17. 07:22, szerda | Belföld
Forrás: mti

Elítélték a mohácsi szállásadóját sósavval leöntő férfit

Elítélték a mohácsi szállásadóját sósavval leöntő férfit

Négy év börtönbüntetésre ítélt kedden a Pécsi Törvényszék egy férfit, aki 2017-ben sósavval öntötte le mohácsi szállásadóját.

A bíróság az MTI-vel közölte: a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találták bűnösnek.

A férfi a sértettnél lakott "szívességi lakáshasználóként" Mohácson. 2017 novemberében egy délután részegen ért haza. A folyosón sósavat öntött egy műanyag edénybe, majd belépett a sértetthez, és minden előzmény nélkül nagy lendülettel ráöntötte a maró anyagot.

A sértett az arca elé kapta a kezét, így ott nem sérült meg, de a mellkasán, a hátán és a hasán életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A törvényszék döntése nem jogerős, mert a vádlott védője három nap gondolkodási időt tartott fenn a fellebbezésre - közölte a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.