Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 22. 13:41, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Családi per: 2,5 millió fontból 5 font 60 pennyt kap

Családi per: 2,5 millió fontból 5 font 60 pennyt kap

Két és fél millió fontos családi kastélyeladásból akart kihasítani magának tekintélyes részt egy brit férfi, ám a bíróság pusztán évi 5 font 60 pennys járadékot ítélt meg neki.

A felperesnek, az 51 éves Philip Howardnak ráadásul ki kell fizetnie a perköltséget, amely több mint 100 ezer fontra rúg. Az évjáradékból húszezer esztendő alatt folyna be az összeg.
A pert a férfi 78 esztendős apja ellen indította, amiért az még 1994-ben eladta az ősi családi kastélyt. Az ingatlan a Howardok 13 nemzedékén át, 375 esztendőn keresztül volt a famíliáé, amelynek egy ősét I. Erzsébet angol királynő lefejeztette árulásért.
Philip Howard jogos örökségének tekintette a kastélyt, és erre alapozva perelte be apját, méghozzá nyolc év alatt négyszer. Egyebek közt csalással, lopással, megtévesztéssel, hazugsággal, becstelenséggel vádolta őt és ügyvédeit - hiába. A bíró ítélete szerint Sir John Howard-Lawson becsületességéhez és tisztességéhez nem fér kétség.
Fia még mindig nem okult a kudarcokból, és azt hangoztatja, hogy fellebbez - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Címkék: Színes-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.