Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 06. 07:10, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Csaknem az egész országban felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológia

Csaknem az egész országban felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológia

Két északnyugati megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken szerdán is kialakulhatnak olyan intenzív záporok, zivatarok, amelyek során rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat.
Mint írták: szerdán napközben is több helyen várhatók zivatarok. Ezekhez továbbra is leginkább felhőszakadás társulhat, amely során 20-40 milliméternyi eső is hullhat. Emellett viszont néhol jégeső és átmenetileg viharos (60-85 kilométer/órás) szél is előfordulhat.
A Dél-Dunántúlon tartós esőzésre is készülni kell. Leginkább a baranyai részeken akár területi átlagban is nagyobb mennyiségű csapadék hullhat – emelte ki a meteorológiai szolgálat.
Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet általában 23-28 Celsius-fok között, északkeleten 29-30 fok körül valószínű, várhatóan a Dél-Dunántúlon lesz a leghűvösebb. Késő este 20-25 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár