Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Augusztus 20. 17:01, péntek | Helyi

Celeb-focival avattak új öltözőt Várvölgyön

Celeb-focival avattak új öltözőt Várvölgyön

Várvölgy, 2010. augusztus 20. - Új öltözővel gazdagodott Várvölgy és a község labdarúgócsapata. A több mint 100 négyzetméteres épület rekordgyorsasággal készült el másfél hónap alatt. A faluban a rendszerváltás óta ez az első l

Negyven év után először fogadták kulturált körülmények az öltözőjükben a megyei másodosztályban szereplő várvölgyi labdarúgócsapat játékosait. A korábbi létesítmény helyére másfél hónap alatt varázsolt egy 3 öltözőhelyiséggel és 2 szertárral is rendelkező, akadálymentesített öltözőt a község önkormányzata. A 110 négyzetméteres épület 24,7 millió forintba került.

„Négy évtizedes álmunk vált valóra az új öltözővel" - mondta az avatóünnepségen Szánti József, Várvölgy polgármestere. „A sportpálya új büszkeségével nem csak a sportegyesület, hanem a falu is gazdagodik" - tette hozzá a település első embere. A polgármester szerint a korszerű létesítmény kitűnő kiszolgáló egysége lesz Várvölgy és vonzáskörzete nagyobb rendezvényeinek is.

A következő években további fejlesztések várhatók a sportpályán: egy klubhelyiséggel bővül majd az öltöző, míg mellette egy edzőpálya is helyet kap. A rendszerváltás óta ez az első, önkormányzat által épített létesítmény Várvölgyön.

Az ünnepélyes átadáson Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő Szent István törvényeit, tetteit méltatta, és rámutatott, hogy a sikeres kormányzást államalapítónk is a magyar hagyományok és a magyar érdekek tiszteletének köszönhette. Az eseményen részt vett még Józsi György, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke és Andor Béla, a Községi SE Várvölgy elnöke is.

Az új öltözőépületet egykori hazai futballsztárok és közismert médiaszereplők gálamérkőzésével avatták fel. A Médiaválogatott Várvölgy vegyes (ifjúsági, felnőtt, öregfiúk) labdarúgócsapatával mérkőzött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni