Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 27. 19:55, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Célba ért a zalai rendőrök Jézuskája

Célba ért a zalai rendőrök Jézuskája

Rászoruló gyerekeknek adtak át ajándékokat a zalai rendőrök.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek ajándékokat az ünnepek közeledtével. A zalai rendőrök egy emberként álltak a kezdeményezés mögé és több száz ajándékot (könyveket, játékokat, édességeket) csomagoltak be közösen a főkapitányságon, amelyeket otthonról hoztak el, de voltak akik az adományozás kedvéért vásároltak olyan holmikat, amelyekre a rászoruló gyerekeknek szükségük lehet.
Az ajándékokkal 2012. december 24-én délután érkeztek a Landorhegyi Gyermekotthonba az egyenruhás rendőrök, akiket dr. Fülöp Valter, Zala megye rendőrfőkapitánya is elkísért két kislányával, Fannival és Annával együtt.

A rendőri delegációt meglepetés várta: az otthon lakói ünneplőbe öltözve, a feldíszített karácsonyfa mellett ünnepi műsorral kedveskedtek a vendégeknek.
A meglepetés műsor után dr. Fülöp Valter ezredes köszöntötte a fiatalokat, majd munkatársaival átadta a zalai rendőrök karácsonyi üdvözletét és ajándékait.


Repültek a csomagolópapírok a levegőbe, majd a szülők nélkül karácsonyozó gyerekek fülig érő szájjal, nagy zsibongás mellett próbálgatták új játékaikat, lapozgatták új könyveiket. Az édességek jártak a legrosszabbul, egy sem élte túl a szentestét. Mint tyúkanyót a kiscsibéi, úgy vették körül a rendőröket az otthon lakói, akik talán sosem gondoltak arra, hogy egyszer rendőrökkel fognak együtt játszani, és beszélgetni hétköznapjaikról.

A landorhegyi otthonban ezen a délutánon ismét bebizonyosodott: nagy öröm kapni, de még nagyobb adni.

A zalai rendőrök által összegyűjtött többi ajándékot a Zala Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalához szállították, ahonnan Zala megyében lakó rászoruló, nehéz sorsú családok részére továbbították.


Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.