Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Szeptember 16. 17:46, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Cápatámadás áldozata lett egy szörfös a massachusetts-i partoknál

Cápatámadás áldozata lett egy szörfös a massachusetts-i partoknál

Több mint 80 év után először történt halálos cápatámadás az Atlanti-óceán massachusetts-i partvidékén, egy szörfös vesztette életét szombaton.

A húszas éveiben járó férfi egy társával szörfözött Cape Cod térségben, amikor a tengeri ragadozó megtámadta. Barátja húzta ki a sérült férfit a partra, akit elsősegélyben részesítettek. Kórházba szállítása után azonban belehalt sérüléseibe. A térség strandját lezárták - közölte a helyi rendőrség.

A cápatámadásokat nyilvántartó sharkattackdata.com honlapja szerint utoljára 1936. július 25-én történt halálos támadás Massachusetts állam partjainál.

Idén azonban már másodszor támadt emberre cápa a térségben. Augusztus 15-én egy 61 éves New York-i férfi lett cápatámadás áldozata, jelenleg egy bostoni kórházban lábadozik.

Idén többször látták cápát Cape Cod térségben, ezért augusztus végéig legalább 25 alkalommal kellett lezárni a strandokat, ami kétszerese az évi átlagnak - közölte a Nemzeti Parkszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.