Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Május 11. 07:16, péntek | Sport

Bronzérem a Miskolc Ralin

Bronzérem a Miskolc Ralin

Kategória harmadik helyén ért célba a Miskolc Ralin, a Kronome - Molnár ralipáros. Interjú Ákossal a Miskolc Rallye után.

Kronome Ákos - Molnár Zsolt
Skoda Fabia R2 - East Motorsport Kft.
HELL 24. Miskolc Rallye - 2018.04.27-29

A kihordások okoztak-e gondod vagy kalandot számotokra? Milyen volt drazsés pályán menni? A rallylive-n nyilatkoztad, hogy bátortalanul kezdtél. Hányadik gyorsra jöttél bele a versenyzésbe?

- A verseny előtt nem teszteltünk egy métert sem, így az autóhoz szokás a versenyen kezdődött. Nem kezdtünk erősen ez az én hibám, még nagyon nem ismerem az új autót. Itt rettentően hiányoztak az egri kilométerek. A kihordások alapjában nem zavarnak, régóta versenyzünk mindketten, ez a gumizás régen ismeretlen fogalom volt. A gumizással van probléma. Az összkerekes autók, ahol személyautó gumit használnak padka védelemre, ott ugyanúgy levágják a kanyart, mintha ott sem lenne a gumi, a pálya személyzet visszateszi a helyére általában, 20-25 autó után megérkezel a kanyarhoz, ahol gumizásnak kellene lennie, tehát nem számítasz kihordásra és azt tapasztalod, hogy tiszta murva az út, nincs nyom, a gumi a helyén és ez nagyon veszélyes, mert a kisebb autókkal ezt nem tudod megcsinálni. Felesleges ez, hiszen úgy is levágják a nagyobb autók, ennek lettek egy páran áldozatai a versenyen.

Mit szólsz a sok kilátogató szurkolóhoz?

- Volt egy-egy gyors, ahol kimondottam sok néző volt és ez klassz érzés, sajnos a régi idők már nem lesznek, amikor még a fán is csüngtek…

A prológot, hogy sikerült teljesítenetek?

- A prológ tetszett. Örülök, hogy a salakpályát így sikerült rendbe hozni, csak az a 2 óra csúszás nem kellett volna bele.

Bronzérem a Miskolc Ralin. Gondoltad volna az első pár gyors után, hogy dobogón fogtok végezni?

- Természetesen örülök a harmadik helynek, próbáltam folyamatosan javítani a hibáim, a részeredmények azt mutatták, hogy gyorsulunk és látom, hogy sok van még benne.

Összességében, milyen volt a Miskolc Rally?

- Nagyon jó gyorsaságikon mehettünk a Miskolc rallyn, csak ez a rengeteg csúszás kissé vontatottá tette. A vasárnapot imádtam...

Köszönjük partnereink együttműködését: Mentes és Társai Kft, Inpipe.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.