Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. Május 26. 10:19, szerda | Helyi
Forrás: Indexbalaton

Benkő Pál és Iowa a befutó

Benkő Pál és Iowa a befutó

A hétvégén rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát, a Festetics Futamot. A nagy érdeklődéssel kísért versenyt a Helikon Kastélymúzeum és Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata közösen rendezte meg a Faludi – síkon, a korábbi Festet

A korábbiaktól eltérően idén országszerte több előfutamon mérhették össze a lovasok tudásukat és kvalifikálhatták magukat a fővárosi futamra. A rendezők célja az volt, hogy a több futammal még több emberhez eljusson a Vágta gondolata, a hagyományőrzés, és lovassport ezen ágának ismerete. A kétnapos rendezvényen folyamatos programok szórakoztatták a nagy számú közönséget. Népművészek, kézművesek, és bemutatók kísérték a selejtezőket.



A futamokat három kategóriában bonyolították le, a legkisebbek közt Kulisity Anikó bizonyult a legjobbnak. Az amatőrök a Pünkösdi Király versenyen mérhették össze erejüket, ahol nagyon szoros befutóval győzött Vasas András. A rendezők díjazták a legjobb eredményt elért magyar fajtával versenyző Tóth Viktóriát is.A Festetics Futam döntőjében a nagy izgalom miatt csak a második startra indulhattak el a lovasok, ahol a szigligeti Benkő Pál - Iowa nevet viselő lovával - diadalmaskodott és szerzett jogot, hogy a Hősök terén versenyezhessen.

Festetics Futamora a Class FM műsorvezetője, Csiszár Jenő is kilátogatott, sőt a júniusi sztármegmérettetésen induló Pintér Tibor dalra is fakadt. Volt parádés fogatfelvonulás számos különleges és díszes kocsival a Festetics kastély parkjából, „Gyenesi ízek utcája", ahol garantált volt a sok remek étel és ital választék, valamint hagyományőrző bemutatók és vásár várta a hétvégén Gyenesdiásra érkezőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.