Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 13. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Beindult a Szentendrei Nyár

Beindult a Szentendrei Nyár

Idén 51. alkalommal rendezik meg Szentendre hagyományos nyári fesztiválját Szentendrei Nyár címmel.

Kiállítások, koncertek és színi előadások is várják az érdeklődőket. A programsorozat a „Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva” című, többnapos rendezvénnyel zárul augusztus 28-án.

Július 8-án, pénteken az Anconai szerelmesek című darabbal vette kezdetét az egy hónapos rendezvénysorozat, amely megalkotói, és a mostani működtetők szándékai szerint is a kultúra majd' minden rétegéből kínál programokat.

A sorozat gerince a Szentedrei Teátrum előadássorozata. A színházkedvelő közönség könnyen megtalálhatja kedvencét, hiszen műsoron lesznek vígjátékok, prózai darabok, gyermekműsorok és táncszínházi darabok is. Ezeket az ország legkiválóbb társulatai prezentálják a nagyérdeműnek.

A zene szerelmeseinek sem kell csalódniuk, hiszen koncertek széles választéka várja őket is, ha a városba utaznak. Július 29-én jazzfesztivál, augusztus 14-én a „Vidám nyáresti koncert” című egyveleg, Szent István király ünnepén pedig Szentendre Város Fúvószenekara ad ünnepi koncertet. Ezek mellett minden szombat este új zenei élmények várják az érdeklődőket a Barcsay-udvarban.

A minőségre garancia, hogy 2009 decemberében a Magyar Művelődési Intézetben az elsők közt kapta meg a programsorozat a Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál címet.

További információ és a részletes program a linkre kattintva elérhető.

OrientPress Hírügynökség
Kép: Szentendrei Nyár és Teátrum weboldala

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.