Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Június 04. 11:27, péntek | Helyi
Forrás: MÁV

Balatoni állomási verseny a virágos, tiszta állomásokért

Balatoni állomási verseny a virágos, tiszta állomásokért

A MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. közösen versenyt hirdetett a balatoni vonalakon elhelyezkedő állomásfőnökségek munkatársai körében az állomások kulturált, tiszta környezetének fenntartásáért. A versenyre 2010. június 1. és 2010. aug

A legtisztább, leggondozottabb állomás címéért nyolc balatoni állomásfőnökség -Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonszentgyörgy, Fonyód, Keszthely, Lepsény, Siófok és Tapolca - munkavállalói versenghetnek. Az állomásfőnökségek a hozzájuk tartozó állomásokkal közösen alkotnak csapatokat.


A verseny ideje alatt egy kijelölt szakmai zsűri véletlenszerűen látogatja meg az állomásokat és felméri, pontozza a tapasztalt állapotot. Ezen kívül fényképekkel dokumentálják, hogy mekkora változás történik a megmérettetés kezdetétől a nyár végéig. A zsűri a pontozás során az utasbarát, udvarias kiszolgálásra, a tisztaságra, a virágos környezet gondozására, az aktuális menetrendek és információs felületek karbantartására és a munkakörnyezet (utazóközönség által látható munkaterület) rendben tartására koncentrál.


A verseny célja, hogy a dolgozók saját kezdeményezésükre, önerőből, önszorgalomból, elhivatottságból és önbecsülésből is tegyenek a tisztább, gondozottabb állomásokért. A vasutasok bebizonyíthatják, hogy pusztán összefogással is javítani lehet a MÁV Csoport megítélését. A közös célért tett erőfeszítés formálhatja a vasutasok szemléletét, javíthatja a munkavállalók morálját, motiváltságát. A szép, rendben tartott vasútállomás pedig ösztönözheti az utasokat is a kulturált környezet fenntartására.


A győztes állomásfőnökség személyzete 400.000 Ft természetbeni jutalomban részesül, amelyet csapatépítésre, állomási beruházásra vagy eszközbeszerzésre fordíthatnak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.