Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Február 25. 16:40, szombat | Belföld
Forrás: mti

Az ország több pontján égnek a tarlók, lakóházak is veszélyben vannak

Az ország több pontján égnek a tarlók, lakóházak is veszélyben vannak

Az ország több pontján, Pest, Komárom-Esztergom és Bács-Kiskun megyében is égnek a tarlók, rétek, Dabason és Tápiószecsőn lakóházak is veszélyben vannak

- közölte az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombaton az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint Pest megyében Dabas külső részén, a Bercsényi és a Kisfaludy utcák után, nagy területen ég a rét, a település hivatásos tűzoltói mellett Szigetszentmiklósról, Monorról és a fővárosból hivatásos, míg Délegyházáról önkéntes tűzoltói segítség is elindult a helyszínre. A tűz lakóházakat és egy tehenészetet is veszélyeztet.

Tápiószecső külterületén 20-25 hektáron ég a tarló, a lángok az erdőt és lakóházakat is veszélyeztetnek. Nagykátáról, Monorról, Hatvanból érkeztek tűzoltók, hogy elfojtsák a tüzet. A terület melletti vasúti szakaszon a vonatok csökkentett sebességgel közlekednek.

Bács-Kiskun megyében Kiskunfélegyháza tanyasi külterületén több hektáron ég a gaz és az avar, a tűz húsz-huszonöt körbálát is elért, a tanyákat is veszélyezteti. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat.

A Komárom-Esztergom megyei Bajóton 10 hektáron ég a fás, bokros avar a Bánk bán tér feletti területen, míg a Dobozi Mihály út végén két hektáron gyulladt meg az avar. Bajnáról, Esztergomból és Tatabányáról érkeztek hivatásos tűzoltók, hogy megfékezzék a lángokat.

Címkék: tűz, tűzoltó, tarló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.