Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Január 08. 07:27, hétfő | Sport
Forrás: mti

Az MLSZ várakozással tekint a Nemzetek Ligája elé

Az MLSZ várakozással tekint a Nemzetek Ligája elé

Fontos, izgalmas, új sorozat a Nemzetek Ligája, amely elé mindenki várakozással tekint - mondta a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szabó Gergő azt mondta: amikor már mennek a mérkőzések a Nemzetek Ligájában, akkor látszik majd igazán jól, milyen izgalmakat tartogat és esetleg milyen plusz megterhelést jelent a csapatoknak. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a játéknapok száma a Nemzetek Ligája létrehozása ellenére sem nőtt, tehát gyakorlatilag ugyannyi mérkőzést játszik majd egy válogatott egy évben, amennyit eddig.

Jelezte: a kontinentális sorozatból az Európa-bajnokságra is ki lehet jutni, de "ez még nagyon messze van". Mint ismertette, a Nemzetek Ligája csoportjait január 24-én sorsolják. Magyarország a C osztályba került, amelynek "a papírforma alapján" a legerősebb csapata, de ez "egy picit csalóka" - tette hozzá Szabó Gergő.

Közölte azt is, hogy ebben a divízióban 15 csapatból három négy- és egy háromcsapatos csoportot alakítanak ki, Magyarország tehát kerülhet három- vagy négycsapatosba is.

Az A és a B osztályban csak hármas, a D-ben csak négyes csoportok lesznek. A háromcsapatos csoportok csapatainak, amelyek kettővel kevesebb mérkőzést játszanak a Nemzetek Ligájában, "szabadnapjukon" kötelező barátságos mérkőzést lekötniük, ezt megszervezhetik az adott ország szövetségei, vagy kérhetik az UEFA segítségét - közölte.

Hangsúlyozta: a Nemzetek Ligája létrehozása mögött ott volt az az elképzelés is, hogy minden évben nyerhessenek valamit a csapatok, és minél kevesebb legyen a tét nélküli mérkőzés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.