Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Április 19. 20:52, csütörtök | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Az ausztrál parlament delegációja a Festetics kastélyban

Az ausztrál parlament delegációja a Festetics kastélyban

Az ausztrál parlament elnöke és kísérete tett látogatást tegnap Keszthelyen. A vendégeket Helikon Kastélymúzeumban fogadta Manninger Jenő megyei elnök és Pálinkás Róbert alpolgármester, kastélyigazgató.

Az április 12. és 19. között Magyarországon tartózkodó delegációt Peter Slipper az ausztrál képviselőház elnöke vezette, a küldöttség tagjai voltak Susan Boyce szenátor, Mr. Hayes és Mr. Secker alsóházi képviselők is. A programokra elkísérte őket John Jerome Griffin, Ausztrália magyarországi nagykövete.

A törvényhozás tisztségviselői magyarországi tartózkodásuk során részt vettek az Élet menete vasárnapi rendezvényén, látogatást tettek a magyar Országgyűlés ülésén, találkoztak többek közt Orbán Viktor miniszterelnökkel, a köztársasági elnöki feladatokat jelenleg ellátó Kövér Lászlóval és Lezsák Sándorral, a parlament házelnöki feladatait gyakorló alelnökkel is.

A néhány napos, megbeszélésekkel sűrűn tűzdelt fővárosi látogatás után a delegáció pihentető kirándulást tett a Balatonnál. A tihanyi apátság megtekintését követően látogattak Keszthelyre, ahol a Festetics kastélyban fogadta őket Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Pálinkás Róbert keszthelyi alpolgármester, a kastély igazgatója, Gachályi András alpolgármester és Dr. Kocsis László, a Pannon Egyetem Georgikon Karának tanszékvezető professzora.
A vendégek Lönhard Miklós rendkívül szórakoztató tárlatvezetése mellett ismerkedhettek meg a Festetics család történetével és a XVIII-XIX. századi magyarországi főúri életformát bemutató kiállítással. A delegáció Dr. Kocsis László kertészeti tanszékvezető kíséretében ellátogatott Badacsonyba, a Pannon Egyetem Agrártudományi Centrum szőlészeti és borászati kutatóintézetébe is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás