Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 05. 09:14, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz - Zalában felmérték a segítségnyújtás lehetőségeit

Árvíz - Zalában felmérték a segítségnyújtás lehetőségeit

A zalai védelmi bizottságok 350 önkéntessel és mintegy ötven eszközzel tudnak segíteni szükség esetén az árvíz miatt veszélyeztetett megyékben

- közölte a Zala Megyei Védelmi Bizottság (ZMVB) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a dunai áradás miatt veszélyeztetett megyék megsegítése érdekében Rigó Csaba kormánymegbízott, a ZMVB elnöke felmérette a zalai szervezetek és a járási védelmi bizottságok lehetőségeit. A beérkezett jelentések szerint csaknem 350, védekezésre kiképzett önkéntessel, továbbá mintegy ötven technikai eszközzel képesek Zalából szükség esetén segítséget nyújtani.
A ZMVB tájékoztatása arra is kitér, hogy a Murán az elmúlt napokban kisebb árhullám vonult le, de annak szintje nem érte el az elsőfokú riasztási értéket. A Zala megyei folyóvizeken nincs jelentős áradás, és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság előrejelzése szerint a közeljövőben nem is várható.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.