Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Április 08. 16:07, szerda | Belföld
Forrás: mti

Április 15-ig SMS-ben is kérhető az adóbevallás tervezetének postázása

Április 15-ig SMS-ben is kérhető az adóbevallás tervezetének postázása

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők az idén is kérhetik a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az szja-bevallási tervezetük postázását,

amelyhez az adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmüket kell SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz április 15-éig – közölte az adóhivatal szerdán az MTI-vel.

A kérelmek benyújtásánál arra kell figyelni, hogy az SMS-t a 06-30/344-4304-es telefonszámra kell küldeni, „SZJA szóköz, adóazonosítójel, szóköz, ééééhhnn” formában. Ezen felül a kérelem elérhető a NAV honlapján űrlapon, de be lehet küldeni az adóhivatalhoz levélben vagy formanyomtatványon (BEVTERVK) és a tervezet postázást lehet kérni telefonon a 1819-es hívószámon, vagy a 06-80/20 21 22-es telefonszámon, ez utóbbihoz előzetes regisztráció szükséges.

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen küldi el postán az igénylőknek.

Az adóhivatal idén is automatikusan elkészítette azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen az munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.

Az elkészített tervezetek március 15-e óta elektronikus formában elérhetőek, tehát azok KAÜ azonosítás (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, telefonos azonosítás) utáni belépést követően szerkeszthetők, jóváhagyhatók.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 20-ig – olvasható a NAV közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben