Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Április 17. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy Keszthely környéki állattartó ellen

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy Keszthely környéki állattartó ellen

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy Keszthely mellett szarvasmarhákat tartó férfi ellen, mert ellátás nélkül magukra hagyta az állatokat, amelyeknek értékesítését nemrég a bíróság el is rendelte

A 40 éves férfi egy Keszthely mellett bérelt területen 13 szarvasmarhát tartott, de ellátásukról csak minimális mértékben gondoskodott, nem biztosított számukra elegendő élelmet és ivóvizet. Tavaly novemberben az állattartó elutazott, de a jószágok őrzéséről, tartásáról nem gondoskodott megfelelően, takarmányt és ivóvizet sem biztosított, a marhákra senki nem vigyázott, a kerítés is alkalmatlan volt az őrzésre.


A szarvasmarhák három nappal később kitörtek a karámból, a közeli utak környékén kóboroltak, így veszélyeztették a közlekedés biztonságát. Az egyik útkereszteződést a rendőrségnek le kellett zárnia, hogy megpróbálják visszaterelni a marhákat a bérelt telephelyre.

A nyomozó hatóság a jószágokat lefoglalta, a Zala Megyei Kormányhivatal a rossz tartási körülmények miatt a lesoványodott állatokat egy másik gazdának adta át. A Zalaegerszegi Járásbíróság idén márciusban jogerőre emelkedett végzésével a lefoglalt szarvasmarhák előzetes értékesítését is elrendelte.
A Keszthelyi Járási Ügyészség a 40 éves gazda ellen állatkínzás miatt emelt vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.