Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Június 17. 09:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Indexbalaton

A Balaton körüli kerékpárút fele igen rossz állapotban van

A Balaton körüli kerékpárút fele igen rossz állapotban van

Felújításra szorul a Balaton körüli, 204 kilométer hosszú kerékpárút fele - mondta a Független Hírügynökségnek hétfőn Németh Zsolt, a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Szövetség ügyvezetője.

Az út egyes részei annyira rossz állapotban vannak, hogy néhány éven belül használhatatlanná válhatnak. A felújításra azonban senkinek nincs elegendő pénze.


"Erről sokat nem kell mondani szerintem, hogy milyen állapotban van, ez drámai" - mondta egy biciklis a Független Hírügynökség tudósítójának a kerékpárút balatonszepezdi szakaszáról, ahol a fák gyökerei egy száz méteres szakaszon valósággal felgyűrték az aszfaltot. Buckák, kátyúk szinte az egész úton találhatóak, a biciklisek egy része kerülgeti azokat, mások átugratnak rajtuk. Van három olyan rész is, ahol véget ér az aszfalt és murvás úton kell haladni, ez azonban defektet okozhat, esés esetén pedig komolyabb sérüléseket - mondta Németh Zsolt, aki hozzátette, hogy ütközések is voltak már a rossz állapotú út miatt.


A balatoni kerékpárút tavaly készült el teljes hosszában, igaz, a fele nem önálló út: a kocsiutat jelölték ki bicikliútnak is. Vannak olyan részek, amelyek már tíz éve megépültek, de azóta sem újították fel azokat. Németh Zsolt szerint az a probléma, hogy az út egy része önkormányzati, másik része állami tulajdonban van, így igazából nincs egy gazdája a kerékpárútnak, ahogy elegendő pénz sincs a karbantartására.


A Balatonhoz évente több százezer biciklis turista érkezik. Egyes statisztikák szerint ők másfélszer többet költenek, mint más vendégek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: