Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 30. 21:21, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült a Halottak Napjára

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült a Halottak Napjára

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai

– számítva a temetőbe kilátogató állampolgárok segítő együttműködésére – szeretné a szeretteinkre való megemlékezéseket biztonságosabbá tenni.

Ennek érdekében szeretnénk Önöknek jó tanácsokat adni, valamint ezúton tájékoztatjuk Önöket a megemlékezés miatt életbelépő forgalmi rend változásokról. Tisztelettel kérünk minden, sírkertbe kilátogató személyt, hogy mielőtt elindulna,gondosan tájékozódjon a tervezett útvonallal, várható időjárási viszonyokkal kapcsolatban.

Javasoljuk, hogyaz utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát, s amennyiben még nem tették, szereltessék fel a téli gumiabroncsokat.Bár ezeknek a gumiabroncsoknak a használata nem kötelező, ugyanakkor +7 Cº alatt a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül ajánlott. Kérjük, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, és sűrűségét is vegyék figyelembe.

Arra kérünk mindenkit, hogy a megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében a szükséges körültekintéssel, kellő nyugalommal és toleranciával vegyenek részt a közúti forgalomban és tartsák be a közúti előírásokat.

A négynapos ünnep alatt a temetőkben és a sírkertek környékén nemcsak rendőrök, hanem polgárőrök és kortárssegítők is azon dolgoznak, hogy az állampolgárok biztonságban, méltóképpen emlékezhessenek halottaikra.

Végül néhány jó tanács, hogyan ne váljunk áldozattá:

- Ne tegyük ki a közösségi oldalakra, hogy elhagyjuk lakásunkat, nem vagyunk otthon!

- Minden esetben zárjuk be az ajtókat, ablakokat, még akkor is, ha csak rövid időre távozunk el otthonról!

- Feleslegesen, szembetűnő helyen viselt nagy értékű ékszereket és egyéb tárgyakat ne vigyen magával a temetőbe.Fordítson kiemelt figyelmet értékeire,netegyen egy helyre pénztárcát, hitelkártyát, iratokat, mobiltelefont.

- Vigyázzunk a pénztárcánkra, iratainkra, lehetőleg tartsuk azokat a ruházatunk, vagy a táskánk belső zsebében.

- Figyeljünk a trükkös lopásokra, abban az esetben, ha bármilyen okból kiszállunk az autónkból, mindig gondosan zárjuk be! Az elkövetők gyakori módszere, hogy azt jelzik, hogy lapos a gumi, vagy nyitva van a csomagtartó, és így érik el, hogy a gépkocsivezető kiszálljon az autóból, hogy meggyőződjön a hibáról, eközben az elkövető társa kifosztja a gépkocsit.

- Jó megvilágított helyen parkoljunk!

- A kerékpárunkat is gondosan zárjuk le!

- Kézitáskát, csomagot ne hagyjunk az utastérben!

- Ha mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget személyesen, vagy a 107-es segélyhívó számon!

Végezetül kérünk mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, hogy az ünnep méltóságának megőrzése érdekében a szükséges körültekintéssel, kellő nyugalommal és toleranciával vegyünk részt a közúti forgalomban és tartsuk be a közúti előírásokat!

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.