Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 02. 08:18, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

A rehabilitációs ellátást fejlesztik a keszthelyi kórházban

A rehabilitációs ellátást fejlesztik a keszthelyi kórházban

Csaknem negyedmilliárd forint támogatás elnyerésével a mozgásszervi és neurológiai rehabilitációs szolgáltatás fejlesztése kezdődhet meg a keszthelyi kórházban

- tájékoztatta a város önkormányzata pénteken az MTI-t.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán elnyert támogatás 100 százalékos, így önrészt nem igényel a több mint 240 millió forintos beruházás.
Zala megyében hiánypótló szolgáltatásként a neurológiai szakterületen belül elsősorban az agyi történések, vérellátási zavarok utáni állapot rehabilitációjára helyezik a hangsúlyt a keszthelyi intézményben. A rehabilitációs ellátás infrastruktúrájának és műszerezettségének fejlesztése révén a szolgáltatások színvonala javul majd jelentősen.
A beruházás során megújul a kórház főépületének három szintje. A földszinten a járóbeteg-ellátáshoz szükséges helyiségeket, valamint egy tornatermet és külső gyakorlóterepet alakítanak ki. Olyan eszközöket vásárol az intézmény, amelyek segítségével lehetővé válik a betegek számára a komplex mozgás- és beszédfejlesztés, valamint a kerekes székes életmód elsajátítása és a mindennapi élettevékenységek gyakorlása.
Az épület első és második emeletén felújítják, illetve átalakítják a kórtermeket, ott helyezik el a fizio-, elektro- és hidroterápiás kezelőt, továbbá a kiszolgálóhelyiségeket. A beruházás része a rehabilitációs kezelésekhez szükséges orvosi eszközök beszerzése, valamint a megfelelő informatikai háttér kialakítása is.
A pályázatot a nyugat-dunántúli régió több egészségügyi intézménye konzorciumba tömörülve, együttesen adta be a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház irányítása alatt. Az egyes projekteket saját fejlesztéseikkel a kórházak önállóan dolgozták ki, az előkészítésben és a pályázat elbírálásakor azonban előnyt jelentett az összehangolt közös munka - olvasható Keszthely önkormányzatának tájékoztatásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás