Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. November 05. 21:40, hétfő | Helyi
Forrás: SONLINE- Vigmond Erika

A kínai kapcsolat adhat szárnyakat a sármelléki reptérnek

A kínai kapcsolat adhat szárnyakat a sármelléki reptérnek

A kínai együttműködésben turisztikai és gazdasági szempontokból is hangsúlyos szerepet kap a sármelléki Hévíz-Balaton Airport.

Kínai kapcsolatokban is jelentős szerepet tölthet be a Hévíz-Balaton Airport. Beszámoltunk róla: a sármelléki reptér működtetésére az idén létesítette a Hévíz-Balaton Airport Kft.-t a város, ami száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég. A fürdővárost eddig csaknem száz kínai delegáció kereste fel. A kínai turizmus fellegvára, Guilin még az év elején kereste meg Hévízt szorosabb együttműködés kialakításával.
Papp Gábor hévízi polgármester érdeklődésünkre elmondta: a szintén önálló reptérrel is rendelkező ötmillió lakosú, évente 20 millió turistát fogadó kínai város történelmi és természeti környezete miatt kedvelt a turisták körében. Legutóbbi, Kínában tett látogatásukkor Guilin Hi-Tech Zone nevű kerületével kötötték meg a testvérvárosi megállapodást, ami elsősorban a turisztikai, valamint a környezet- és természetvédelmi feladatokban történő együttműködésre helyezi a hangsúlyt. Hévíz a további együttműködés során a gyógyászatra épülő turizmusban szerzett tapasztalatait és itteni lehetőségeit tudja átadni és bemutatni Guilinnek, miután a kínai városban a gyógyászat és turizmus összekapcsolása ismeretlen területnek számít.
– Az utaztatás, a turizmus területén hangsúlyos a repterek kérdése, melyek előnyeit a közös kapcsolatokban még jobban ki lehet aknázni – folytatta Papp Gábor, aki elárulta azt is: a kínai látogatáskor Sanghaj Xuhui nevű kerületével is tárgyaltak a testvérvárosi együttműködésről. Itt is körvonalazódtak a Hévíz-Balaton Airport lehetőségei, gazdasági szempontból fejlesztési, működtetési elképzelések is szóba jöhetnek. Ebben közrejátszik az is, hogy Sanghajból utazik a legtöbb turista Európába.
IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben