Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 06. 09:24, csütörtök | Helyi
Forrás: keszthely.hu

A hegyek királyai két keréken

A hegyek királyai két keréken

Hegyi teljesítménytúrával zárult a keszthelyi Mazsola KSE nyári kerékpárostúra-szezonja vasárnap.

A kilencven kilométeres útvonalon a környék legnagyobb dombjaira tekert fel a huszonhárom induló, így összesen több mint ezer méter szintkülönbséget gyűrtek le.

A Mazsola KSE több éve kínál Keszthelyről induló kerékpáros teljesítménytúrákat és aktív sporttúrákat az érdeklődőknek. A különböző hosszúságú útvonalak közül mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt: idén népes bringás csapat járt például a Kis-Balatonnál, „fél-Balaton” körön, vagy épp Szigligeten. Az útvonalak mentén változatos kínálatú frissítőállomásokkal várják a résztvevőket, melyek egyben ellenőrzőpontok is: a résztáv teljesítéséről pecsét kerül az igazolófüzetekbe.

Nem csak a sportolókat invitálják azonban a „mazsolás” túrákra: a környék legszebb útvonalaira kalauzolják el az aktív pihenésre vágyó nyaralókat és a helyieket egyaránt az élménytúrák keretében. Ilyenkor a kerékpározást sümegi történelmi lovasjátékok és középkori lakoma, szigligeti borkóstoló, a szántói sztupa vagy a balatonmagyaródi bivalyrezervátum meglátogatása, esetleg a tapolcai tavasbarlang csónaktúrája egészítheti ki, de egyedi igények teljesítésére is van mód.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek