Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Május 10. 11:56, hétfő | Helyi
Forrás: www.balaton.hu

2010-es strandszezon – első rész

2010-es strandszezon – első rész

A balaton.hu rövid felmérést készített a Balatoni és a Balaton környéki strandokról – milyen fejlesztések történtek az egyes fürdőhelyeken és milyen újdonságokkal várják ebben a szezonban a fürdőzni vágyókat. Természetesen az ár

A Keszthelyi Városüzemeltető Kft. kezelésébe a város 3 strandja tartozik: úgy mint a Helikon, Városi és a Libás strand. A Központi strand április utolsó hétvégéjén kinyitott.  Libás strand június 1., Helikon strand június 15-én nyit. Az eddigi szolgáltatások mellé újdonságként megjelent a wifi elérhetőség, illetve a nagyobb értékű tárgyak tárolására széfek.



A nyári programok tekintetében, amiről már folynak tárgyalások:
Július 12-17 Szombathelyi Rádió
Július 17. Spinning Maraton (országos rádiós roadshow előkészület alatt 17-18.)
Július 24. Balatoni Beach Tour (kosárlabda, röplabda bajnokság) - kizárólagosságot kér
Augusztus 7-8. Juventus Rádió roadshow, II. Fekvenyomó Magyar Kupa



Ami talán a legmeghatározóbb ebben az évben, azok az árak. Sok helyen alig vagy egyáltalán nem változtattak a belépőjegyek illetve a szolgáltatások árain. A cél, minél több vendég fogadása. (Az árak a csatolmányban találhatók).


Gyenesdiáson 2 strand várja a fürdeni vágyókat:



A családbarát Diási Játékstrand a környék egyik legszebb és legaktívabb strandja.
Kínálata, szolgáltatásai
• gyerkőcöknek: játszótér, óriáscsúszdán egy ingyenes csúszás, természetes gyerekpancsoló mediterrán hangulatban, animátorok szervezésében játékos programok, sportversenyek, minidisco, stb, INGYENES
• sportos strandolóinknak: strandröplabda-pályák lelátóval és éjszakai világítással, strandfoci-, streetballpályák, asztalitenisz, tengó, petang, szabadtéri sakk és malom, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya, fejelő kapuk, vízikosár, és -röplabda, naponta vízi aerobic - sportversenyek animátoraink szervezésében INGYENES
• pihenni vágyóknak: napozóstég, tágas napozófelület, melyet árnyas fák öveznek INGYENES
• szórakoztatásról, információszolgáltatásról, programajánlatokról a Sindbad Gyenesdiás Strandrádió gondoskodik INGYENES
• biztonság: a parton és a parkolóban a Polgárőrség figyel vendégeink holmijára, de értékmegőrző szekrények is rendelkezésre állnak. Testi épségünkre a vízimentők, illetve mentőorvos figyel, de elsősegélynyújtó pont is működik;
• továbbá: sportszerkölcsönzők, ingyenes internet, információs pont, színvonalas éttermek, büfék, ingyenes autóparkoló



Gasztronómiai kínálat széleskörű: a főtt kukoricától a komplett éttermi kínálatig, koktélokig minden megtalálható.A Diási Játékstrand Gyenesdiás Kártyával ingyenesen látogatható.


Gyenesi Lidóstrand
A község kisebb, lidós strandja, a Gyenesi - a település nyugati végében - elsősorban a kisgyermekes családok kedvence. Nyugodt környezete lehetővé teszi, hogy családja mellett a természet varázslatos világát újra és újra élvezze.A kisgyeremekes családok által igen kedvelt strand varázsa nyugalmában és szép természeti környezetében rejlik. Míg gyermeke az árnyékos homokozóban és a parti menti kisvízben játszik, Ön nyugodtan pihenhet és élvezheti a szabadnapokat.A Gyenesi Lidóstrand is a Gyenesdiás Kártyával ingyenesen látogatható.


STRANDBELÉPŐ ÁRAK 2010-ben
Diási Játékstrand
Felnőtt  - Gyermek
Belépőjegy 500 Ft  - 300 Ft
Gyenesdiás Kártyával Ingyenes
Családi napijegy (2 felnőtt és 2 gyermek) 1300 Ft
Diák (nappali tagozatos)és Nyugdíjas 350 Ft

Gyenesi Lidóstrand
Felnőtt -  Gyermek
Belépőjegy 300 Ft -  150 Ft
Gyenesdiás Kártyával Ingyenes
Családi napijegy (2 felnőtt és 2 gyermek) 750 Ft
Diák (nappali tagozatos) és Nyugdíjas 250 Ft
Gyermekjegy 4-14 éves korig váltható! 3 éves korig ingyenes.

Nyitás várható időpontja Pünkösdi hétvégéje.



Balatongyörökön a községi strandot 2010. június 01-én nyitják meg hivatalosan. A
nyitást megelőzően a Pünkösdi Szezonnyitó alkalmával "kezdődik" a szezon, ezt követően a strand szolgáltatásai már igénybe vehetők, de június 1-ig nem szednek belépőjegyet - ez, amolyan szezon eleji kedvezmény az idelátogatók számára.


Az idei évben a strand szennyvíz hálózatának egy részén történt fejlesztés, valamint kiépül egy 90 m hosszú lidós, fövenyes strandrész, melyet a strandolók, főleg a kisgyermekek kedvelnek. Az árak tekintetében a tavalyi évhez viszonyítva nem történt változás.


A strandon szezonnyitó rendezvény, rendszeres gyermek animáció, zenés estek
várhatóak, a strand közvetlen szomszédságában a Borfesztivál, Bordalfesztivál, Tűzoltónap, Nemzeti Hét kerül megrendezésre. Balatongyörökön bizakodnak,hogy az idei év kedvező lesz számunkra, a fejlesztések hatására a látogatók elégedettek lesznek a szolgáltatásokkal és visszatérnek a településre és a strandra.

STRANDBELÉPŐK 2010 Balatongyörök községi strand
Belépőjegyek felnőtt -  Gyermek (4-14év)
Napi 500 Ft -  250 Ft
Úszójegy 16.00 órától 250 Ft -  100 Ft
Szezonjegy 5000 Ft - 2500 Ft
Hetijegy 3000 Ft - 1500 Ft
Üdülőtulajdonosok részére szezonjegy 5000 Ft - 2500 Ft

Kabinjegyek
Napi 600 Ft
Heti 3000 Ft
Havi 11000 Ft
Évi 25000 Ft

Gyermekjegy 4-14 éves korig váltható
Nyitva tartás:
Június 1 - Július 1. 9:00-18:00
Júlis 1 - Aug.20. 8:00-19:00
Aug. 21 - Szept. 1. 9:00-18:00

Viharjelzés
A Balatonnál a fűrdőzők, csónakázók biztonságát központi irányítású viharjelző rendszer segíti, amelynek 25 állomása október végéig folyamatosan továbbítja a jelzéseket a nyaralóknak.A villogó fényes berendezéseket a part jól látható pontjain lévő magas épületeken, tornyokon helyezték el. Amennyiben a sárga fényű lámpák villogni kezdenek, várhatóan rövidesen nagyobb szél, de akár vihar is várható. Mindig legyünk tekintettel arra, hogy a Balatonnál különösen gyorsan alakulhat ki akár nagyobb vihar is.

Néha csak percek kellenek ahhoz, hogy a korábban még csendes, napos idő hirtelen viharosra változzon. Ez különösen veszélyes lehet a parttól távolabb úszóknak, matraccal, vízibiciklivel vagy más eszközzel a vízen lévőknek. Baj esetén a strandokon lévő vízimentőktől vagy az őrsöt működtető Vízirendészettől kérhetünk segítséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.